سالروز شهادت دكتر مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه

به گزارش روابط عمومی واحد تويسركان مراسم بزرگداشت وحدت حوزه و دانشگاه با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر خسرو پناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر مجید شمس قائم مقام معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس اسبق واحد تویسرکان، امام جمعه، نماینده فرماندار، روسای دانشکده فنی و دانشگاه پیام نور و رئیس حوزه علمیه شهرستان و چند تن دیگر از مسئولین شهرستان در سالن آمفی تئاتر این واحد دانشگاهی برگزار گرديد.

دکتر مجتبی بابایی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان پس از عرض خیرمقدم و خوشامدگویی به میهمانان و درود بر ارواح پاک و مطهر همه شهدا و امام شهدا و بخصوص دو شهید دانشجوی واحد تویسرکان و دو شهید گمنام آرمیده در صحن این واحد دانشگاهی و گرامی داشت یاد و خاطره شهید دکتر محمد مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه، به بیان جملاتی از حضرت امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری در خصوص دکتر شهید مفتح پرداخت و پس از آن با قرائتی آیه ۸۸ سوره نمل این آیه را یکی از معجزات علمی قرآن خواند که از دیدگاه زمین شناسی و ژئوفیزیک بسیار حائز اهمیت است و چیزی را که دانشمندان در کمتر از دو قرن است که به آن پی برده اند در ۱۴۰۰ سال پیش با قطعیت بیان فرموده و همچون بسیاری دیگر از آیات قرآن کریم نشان از معجزه بودن قرآن دارد.

پس از آن حجت الاسلام و المسلمین مرتضی موحدی امام جمعه شهرستان تویسرکان در سخنانی کوتاه به قدمت ۴۰۰ ساله حوزه علمیه و اقامه نماز جمعه از ۱۵۰ سال پیش در تویسرکان و افتتاح اولین واحد دانشگاهی استان در تویسرکان اشاره گرد و آن را نشانه ای از صبغه دینی و علمی این شهرستان عنوان کرد و تاکید نمود که همه اینها حاکی از پیشتازی مردم تویسرکان در مباحث علمی و فضلیت طلبی این مردم است.

در ادامه دکتر خسرو پناه كه به عنوان سخنران اصلي در اين مراسم حضور داشت با طرح این سوال که وحدت حوزه و دانشگاه به چه معناست؟ گفت: همکاری و وحدت حوزه و دانشگاه از دید کارکردگرایی و ساختارگرایی بسیار حائز اهمیت است و در این قالب و چارچوب می توانیم به این سوال جواب دهیم که نیاز امروز جامعه ما چیست؟ آن را پیدا کنیم، بشناسیم و پیگیری نماییم و به جواب برسیم.

دکتر خسرو پناه در ادامه نکات مشترک بین حوزه و دانشگاه را مباحث حقوقی، اقتصادی، هنر و معماری عنوان نمود و خاطر نشان کرد: در بحث حقوقی حوزه و دانشگاه می توانند به صورت مشرک و در کنار هم به بررسی مسائلی بپردازند که ریشه جرائم و موارد جرم زا را شناسایی کنند تا از وقوع جرم جلوگیری شود. بسیاری از کشورها این مسائل را حل کرده اند و قبل از وقوع جرم زمینه وقوع آن را در جامعه خشکانده اند که اندیشمندان ما نیز در حوزه و دانشگاه با شناسایی مسائل امروز جامعه ایرانی می توانند پا را فراتر از ترجمه کتب گذاراند و با نظریه پردازی و تئوری پردازی در قالب فرهنگ ایرانی اسلامی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی به شناسایی مشکلات و حل آن بپردازند.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در حوزه های ما فقط در زمینه اسلامی و فقه کار می شود و به دیگر رشته های انسانی کلا اهمیتی داده نمی شود و در مقابل در دانشگاه نیز _ با توجه به موضوع مورد بحث_ حکمت و فلسفه و مبانی اسلامی در جایگاه اصلی خود مورد توجه قرار نمی گیرد و علوم انسانی و اجتماعی هم در حد ترجمه باقی مانده اند لذا تا امروز توفیق چندانی حاصل نشده، در حالی که باید فراتر از این و فعال تر از این حد باشیم و به نظریه پردازی و ارائه مکتب نوینی قدم بگذاریم، با توجه به اینکه کتب و مقالاتی که در حوزه علوم انسانی و اجتماعی به صبغه اسلامی نوشته و ارائه می گردند در اکثر کشورهای دنیا، مشتری و خواهان دارد و با میل و رغبت مورد استقبال و توجه قرار می گیرد، باید با وحدت و همکاری حوزه و دانشگاه در این مورد، زمینه را برای نظریه پردازی اسلامی ایرانی در حوزه علوم انسانی فراهم نماییم.

وی با تاکید بر اینکه عنصری که می تواند این وحدت را پایه ریزی و تقویت نماید وحدت ایمان است ادامه داد اساتید و اندیشمندان ما در حوزه و دانشگاه باید به طور همزمان در این دو محل تدریس و مطالعه و پژوهش فعال باشند و به تدریس بپردازند تا ضعفهای یکدیگر را پوشش دهند، همانطور از از اوایل انقلاب با حرکت دکتر مفتح آغاز شد و تا امروز هم ادامه داشته لیکن باید گامی موثر و رو به جلو برداشته شود و آن گذر از ترجمه صرف به سوی نظریه پردازی است.

در پایان این مراسم نیز از پژوهشگران و اساتید برتر حوزه و دانشگاه تقدیر شد و به رسم یادبود لوح تقدیر به ایشان اهدا گردید.